četvrtak, 15. rujna 2016.

REPUBLIČKOM TUŽILAŠTVU O KRIMINALU OT BIJELJINA

Očigledno je da je svojevremeno, okružni tužilac Stjepanović, smišljena prikrila ovaj dokaz i unutrašnje povrede kako bi ubistvo djeteta proglasila za nesrećan slučaj s obzirom da je istovremeno prilikom ubistva u Bobar grupu, vršeno krijumčarenje narkotika a danas je poznato da je opljačkano više stotina miliona maraka, samo preko Bobar banke a zajedno sa druge dvije banke ukupno 2 milijarde maraka.

REPUBLIČKOM TUŽILAŠTVU REPUBLIKE SRPSKE

na ruke : GLAVNOM REPUBLIČKOM TUŽIOCU

KRIMINAL U OT BIJELJINA

U prilogu ovog dopisa je "Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128)" načinjen u Osnovnom sudu u Bijeljini. Pod stavkom 4 je dječji ruksak i na zapisniku je konstatovano da je isti oštećen na takav način da je kaiš dvostruko presječen, veći dio nedostaje a ostatak je zamrljan hemijskim sredstvom.
Radi se o predmetu koji skinut sa smrtno ranjene djevojčice Ivone Bajo 23.07.2009. a potom je izuzet, (sakriven) iz svih istražnih radnji.
Isti predmet je bio tema krivične prijave po kojoj je specijalno tužilaštvo vodilo istragu protiv okružnog tužioca Stjepanović Danice, (KTA-ST-122-10) i donijelo odluku o nesprovođenju sa obrazloženjem da nisu dostavljeni dokazi da je taj predmet oštećenen na način kako je opisano, te stoga sada uz sudski zapisnik dostavljam i nekoliko fotografija istog, (Dokazni predmeti) gdje se vidi da je čak i vođica rajsferšlusa polomljena jakom silom.

Kako je takođe tema tog predmeta i prikrivanje unutrašnjih povreda kod Ivone Bajo, dostavljam fotografije tih povreda, (Falsifikati) tako da njima dokazujem da su navodi istaknuti svojevremeno bili istiniti, te su osnov za ponovno otvaranje tog predmeta.
Prije nekoliko mjeseci sam pismeno obavijestio Okružno tužilaštvo u Bijeljini o postojanju ovog predmeta koji ukazuje na više krivičnih dijela počev od "oštećenja tuđe stvari" "nesavjestan rad u službi" "zloupotreba službenog položaja" te nadalje "sprečavanje dokazivanja" prikrivanje ubistva i na kraju samo "ubistvo" djevojčice Ivone Bajo a s obzirom da su to novi dokazi koji obavezuju tužilaštvo prema članu "obustava istrage" stav 3, na novo pokretanje istrage.
Potom sam duže od dva mjeseca, više puta bezuspješno dolazio u zgradu gdje me sudska policija obavještava da niko iz Tužilaštva neće da me primi i pogleda novi dokaz krivičnog djela, te su me na kraju obavijestili, da su dobili usmenu naredbu, da ih više uopšte ne obaveštavaju o mojim dolascima, jer ih to "uznemirava" a podsjećam da od ranije postoji takođe usmena, fašistička naredba, kojom se zabranjuje pristup u tužilaštvo svim srodnicima ubijene djevojčice Ivone Bajo.
Očigledno je da je svojevremeno, okružni tužilac Stjepanović, smišljena prikrila ovaj dokaz i unutrašnje povrede kako bi ubistvo djeteta proglasila za nesrećan slučaj s obzirom da je istovremeno prilikom ubistva u Bobar grupu, vršeno krijumčarenje narkotika a danas je poznato da je opljačkano više stotina miliona maraka, samo preko Bobar banke a zajedno sa druge dvije banke ukupno 2 milijarde maraka.
Osim već navedenih priloga dostavljam i više drugih dokumenata koji dokazuju da sam godinama pismeno obavještavao Okružno tužilaštvo o postojanju ovog predmeta kada sam imao samo njegove fotografije, (Zahtjev tužiocu 30.04.2010.) što znači da je godinama vršena smišljena diskrminacija cijele jedne porodice, samo zato da bi grupa kriminalaca izbjegla krivičnu odgovornost.
S obzirom da su sada u pitanju i novi dokazi za slučaj predmeta koji je svojevremeno obrađivao gospodin Mahmud Švraka očekujem da se pokrene ponovo istraga i u tom predmetu a takođe je vaša obaveza prema zakonu o tužilaštvima da dovedete u okvire zakona postupanje Okružnog tužilaštva u Bijeljini jer očigledno tamo nema zakonitog rada, nego je isto pretvoreno u najobičniju privatnu bandu kojoj je na čelu Kovačević Novak.
Na kraju prilažem i disk na kome su tonski zapisi razgovora sa sudskim policajcima u kojima isti kažu da su dobili usmenu naredbu prema kojoj pripadnici tužilaštva ne samo da ne žele iznjeti svoj stav o dokaznom predmetu nego traže da ih se o tome uopšte ne obavještava. To je reakcija na moj pismeni dopis "Zahtjev uredu glavnog tužioca od 17.03.2016. a kakvih je bilo još bez ikakve reakcije što je nedvosmislen dokaz da je ubistvo osmogodišnje djevojčice 23.07.2009. namjerno prikriveno zbog zaštite astronomske pljačke koja je bila u toku, preko Bobar grupe...

PRILOZI

Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128)
Dokazni predmeti
Falsifikati
Zahtjev tužiocu 30.04.2010.
Zahtjev uredu glavnog tužioca
Disk


Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902