nedjelja, 25. rujna 2016.

MEJL ZA POLICIJU

Na osnovu garantovanih prava iz Ustava RS, od kojih sada potenciram samo član 16 i prije svega 23, zahtijevaću da mi se preda kompletna dokumentacija koju je MUP prikupljao o meni poslije lažne prijave kriminalaca iz OT Bijeljina za ugrožavanje sigurnosti i to po 2 osnova. Materijal o pregledu računara i materijal nastao danonoćnim nadzorom, policije nada mnom, presretanjem, legitimisanjem, pretresanjem, praćenjem uživo i kontrolom komunikacija.

CJB-U BIJELJINA
NA RUKE NAČELNIKU CENTRA

MEJL ZA POLICIJU

Obavještavam vas da ću jednog od narednih dana doći u CJB Bijeljina sa zahtjevom da mi se omogući razgovor sa vama u kome ću iznijeti dokaze o kriminalnom radu pripadnika MUP-a, na šta niste obavezni i na tome neću insistirati.
Naprotiv na osnovu garantovanih prava iz Ustava RS, od kojih sada potenciram samo član 16 i prije svega 23, zahtijevaću da mi se preda kompletna dokumentacija koju je MUP prikupljao o meni poslije lažne prijave kriminalaca iz OT Bijeljina za ugrožavanje sigurnosti i to po 2 osnova. Materijal o pregledu računara i materijal nastao danonoćnim nadzorom, policije nada mnom, presretanjem, legitimisanjem, pretresanjem, praćenjem uživo i kontrolom komunikacija.
Ta lažna optužba je konačno odbačena jer je MUP, takođe smišljeno slagao da iz mojih tekstova proizilaze ozbiljnje prijetnje po život i tijelo kriminalaca iz tužilaštva, samo da bi se dokopali računara sa dokazima protiv onih koji su me i prijavili. MUP nije naveo nijednu "prijeteću" riječ te ga tretiram kao saučesnika ne samo u tom razbojništvu nego i ubistvu Ivone Bajo i prikrivanju tog zločina, što su direktno učinili kriminalci inspektor Marković Dragoslav, i tužilac Stjepanović Danica u sadejstvu sa portirom Bobar grupe Sofrenić Balgišom, tako što su sa ubijene osmogodišnje djevojčice uklonili materijalni dokaz ubistva, "Torba Ivone Bajo" (priložena slika) koji je dvostruko presječenog kaiša, dio nedostaje a sa ostatka su benzinom oprali tragove masti i ulja sa kamiona koji je tehnički neispravan dovezao krijumčarene narkotike iz Asa auta, prevoznikom Haak trans, vlasništvo najbogatijeg bošnjačkog tajkuna Nijaza Hastora, u Bobar grupu, AD Univerzal, vlasništvo tada najbogatijeg srpskog i SNSD tajkuna Bobar Gavrila.

iz priloga "Izjave aktera sverca i ubistva" vidljivo je da su vozači dovezli 4 paketa robe a da je magacionera ujutro dočekao samo paket auto dijelova dok su 3 paketa narkotika pod nadzorom portira nastala preko noći.
Pitanje o nestalom dokazu sam postavio MUP-u još 04.03.2011. (prilog "Zahtjev za informacije 10") ali Policija radi za mafiju i godinama ne odgovara, te je tek krajem 2015-te priznala da navodno NEMA POJMA o tome. Možda neko i ne zna ali detalji su poznati kriminalcu Marković Dragoslavu te ga je potrebno ispitati pa će propjevati o svemu.
Ali tek sada slijedi dio o dokumentaciji koju MUP odbija da mi preda kršeći prava garantovana Ustavom RS, koja se prema članu 48, NE MOGU ODUZETI NITI OGRANIČITI, te ako MUP pokuša da mi ih uskrati, korističu se pravom na nužnu odbranu i direktno u zgradi napraviti "rijaliti šou" sa dokazima kriminala, imenima kriminalaca iz policije i tužilaštva kao i motive za njihove zločine.
Trenutni načelnik nije bio na toj poziciji u vrijeme kada su se odigravala ova razbojništva ali je sada odgovoran da rad CJB Bijeljina dovede u okvire zakona. Odgovornost CJB Bijeljina se vidi iz priloga "Zahtjev za pretres" od 19.03.2010. u kome se laže da postoje prijeteće riječi a NE NAVODI NIJEDNA OD NJIH. Računar koji je tada odnesen je vraćen poslije 9 mjeseci sa izbrisanim podacima sa hard diska, što sam opisao u više dokumenata od kojih prilažem krivičnu prijavu "Cjb-u za tuzioce" a policija 5 godina nije ni prstom makla da ustanovi bilo čiju odgovornost.
Iz priloga "Zahtjev za informacije 66" od 10.11.2015. se vidi da sam postavio kako pitanje o ruksaku, (torbi) tako i o računaru sa 3 konkretna pitanja a CJB u svom "odgovoru" prilog "Mup 18.11.2015." neće ni da pomene ništa od toga nego kaže da istragu o "smrti" Ivone Bajo (a sve uz postojanje ubodne rane u grudnom košu dubine preko 8 cm.) što se može dovesti u vezu sa ruksakom ali odneseni računar nema nikakve veze sa tim spisom, nego je formiran sasvim novi.
U prilogu "Zahtjev za informacije 82" postavio sam pitanje o ulozi kriminalaca koji su me lažno prijavili, da li ih je MUP, tretirao kao građane ili su službeno postupali, kako isti sada žele da predstave. Da je to laž dokaz je "RTRS IT-44/15 12.01.2016." iz koga se vidi da je u tom predmetu iz OT Bijeljina postupao isključivo g. Šabić Muris, dok je o UBISTVU Ivone Bajo, službeno bila zadužena kriminalac Stjepanović Danica što je još jedan dokaz da računar neme vaze sa predmetom Ivona Bajo.
CJB Bijeljina na ovaj zahtjev nije odgovorila jer štiti kriminalce koji su me prijavili s obzirom da bi protiv građana što su tada bili morali pokrenuti istražne radnje i na kraju podneo sam zahtjev direktno vezan za prava garantovana Ustavom RS, prilog "Zahtjev za informacije 87 c" 15.07.2016. na šta nema nikakvog odgovora više od mjesec dana poslije isteka zakonskog roka. S obzirom da su za prve dvije tačke od 5 direktno odgovorni pripadnici MUP-a a tiču se prava garantovanih članom 23 Ustava RS, garantujem vam da nećete imati mir dok ne dobijem svaki papirić koji ste o meni sačinili.
Ili ćete postupiti u skladu sa ustavom i zakonima ili ću kako sam upozorio, direktno u zgradi i pred zgradom usmeno i glasno "podnositi" krivičnu prijavu protiv pripadnika bande koja otima moja prava, bez obzira koliko puta me budete hapsili, jer.
KOGA JA POŠALJEM NA ROBIJU NEĆE ODATLE IZAĆI DO KRAJA ŽIVOTA...
A sve imajući u vidu da je poslije serije mojih aktivnosti od RTRS do Interpola, tužilaštvo poslije 6 godina zabrane pristupa bilo primorano da evidentira "Prijavu za zloupotrebu položaja" 29.06.2016. a od reakcije svakoga ponaosob sada zavisi da li će se naći u nekom dodatku kao saučesnik u navedenim krivičnim djelima...

IZ USTAVA REPUBLIKE SRPSKE

Član 10. Građani Republike su ravnopravni u slobodama, pravima i dužnostima, jednaki su pre zakonom i uzivaju istu pravnu zaštitu bez obzira na rasu, pol, jezik, nacionalni pripanost, vjeroispovijest, socijalno porijeklo, rođenje, obrazovanje, imovno stanje, političko i drugo uvjerenje, društveni položaj ili drugo lično svojstvo. Član 13. Ljudsko dostojanstvo, tjelesni i duševni integritet, čovjekova privatnost, lični i porodični život su nepovrijedivi. Član 14. Niko ne smije biti podvrgnut mučenju, svirepom, nehumanom ili ponižavajuem postupanju ili kažnjavanju. Član 16. Svakome je zajamčeno pravo na žalbu ili drugo pravno sredstvo protiv odluke kojom se rješava o njegovom pravu ili na zakonom zasnovanom interesu. Član 23. Građani imaju pravo da traže i dobijaju sve podatke o sebi, sadržane u aktima državnih organa i u drugim službenim evidencijama. Član 25. Zajamčena je sloboda misli i opredjeljenja, savjesti i uvjerenja, kao i javnog izražavanja mišljenja. Član 32. Građani imaju pravo da javno iznose mišljenje o radu državnih organa i drugih organa i organizacija, da im podnose predstavke, peticije i prijedloge i da na njih dobiju odgovor. Niko ne može biti pozvan na odgovornost niti trpjeti druge štetne posljedice zbog javno izraženog mišljenja o radu državnih organa ili stavova iznesenih u predstavci, peticiji i prijedlogu, osim ako je time učinio krivino djelo. Član 45. Svako je dužan da se pridržava Ustava i zakona. Svako je dužan da savjesno i odgovorno vrši povjerenu mu javnu funkciju. Član 48. Prava i slobode zajamčeni ovim ustavom ne mogu se oduzeti ni ograničiti. Obezbjeđuje se sudska zaštita sloboda i prava zajamčenih ovim ustavom. Ko se ogriješio o ljudska prava i osnovne slobode zajamčene ovim ustavom, lično je odgovoran za to i ne može se pravdati ničijim naređenjem.

PRILOZI

Torba Ivone Bajo
Izjave aktera sverca i ubistva
Zahtjev za informacije 10
Zahtjev za pretres
Cjb-u za tuzioce
Zahtjev za informacije 66

Mup 18.11.2015.
Zahtjev za informacije 82
RTRS IT-44-15 12.01.2016.
Zahtjev za informacije 87 c
Prijava za zloupotrebu položaja


Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902